Ο κος Παπαδόπουλος είναι Εκτελεστικός Διευθυντής Εταιρικών και Επενδυτικών Σχέσεων του Ομίλου Μυτιληναίος και έχει διατελέσει κατά καιρούς μέλος σε πολλά Διοικητικά Συμβούλια και Επενδυτικές Επιτροπές.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 στον Τραπεζικό Κλάδο ως στέλεχος της Διεύθυνσης Κεφαλαιαγορών της ΕΤΒΑ. Διετέλεσε για πάνω από 6 έτη επικεφαλής του Investment Banking και στη συνέχεια και του Private Banking της SOCIETE GENERALE στην Ελλάδα, προτού μετακινηθεί στην ΣΙΓΜΑ ΑΧΕΠΕΥ προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής της Ανάπτυξης Εργασιών και του Corporate Finance. Το 1998 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής και Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΑΣΠΙΣ ΑΧΕΠΕΥ και το 2000 Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ καθώς και Πρόεδρος της IBG ΑΕΔΑΚ. Πριν προσχωρήσει στον Όμιλο το 2006 κατείχε την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Επενδυτικής Εταιρείας Ακινήτων της ΚΕΔ. Έχει διατελέσει μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια πολλών εταιρειών και Επενδυτικές Επιτροπές.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες (B.A. George Washington University) και Finance (M.B.A., American University) στην Washington D.C. των Η.Π.Α.