Οι δράσεις για το 2015 επικεντρώθηκαν σε δυο νευραλγικούς άξονες:
α) την Εκπαίδευση και την στήριξη της Παιδείας σε πολλαπλά επίπεδα
β) την Κοινωνία, με την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων

Οι δράσεις μας για το 2015, αναλυτικά:

Εκπαίδευση:

Η Eταιρεία στον άξονα της Εκπαίδευσης επιθυμεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του εξοπλισμού που την υποστηρίζει.

• Πρωτοβάθμια

Με στόχο την βελτίωση της καθημερινής ομαλής λειτουργίας των σχολείων και την συμβολή στην διεύρυνση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται μέσα στα σχολικά πλαίσια, η Grivalia υλοποίησε δράσεις σε σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές που έχει ενεργή παρουσία με ακίνητα ιδιοκτησίας της.

2ο Γυμνάσιο Ταύρου

Η Εταιρεία ανέλαβε & υλοποίησε την δημιουργία ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου πληροφορικής, αποτελούμενο από 12 υπολογιστές, hardware, software, server, κλιματιστικό μηχάνημα. Επιπλέον, εξόπλισε το σχολείο με ένα φωτοτυπικό πολυμηχάνημα και ένα διαδραστικό πίνακα.

2ο Δημοτικό Ταύρου

Η Εταιρεία ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου. Η δράση περιελάμβανε την πλήρη ανακατασκευή της σκηνής της αίθουσας εκδηλώσεων και αναγκαίες τεχνικές και αισθητικές βελτιώσεις του χώρου καθώς και την παροχή ηλεκτρολογικού και ηχητικού εξοπλισμού. Επιπλέον, εξόπλισε το σχολείο με αθλητικό υλικό και γραφική ύλη.

6ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Για το 6ο Γυμνάσιου Αμαρουσίου, η Εταιρεία ανέλαβε την ηχητική ανανέωση του εξοπλισμού της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου και διάφορες βελτιώσεις που απαιτούνταν με στόχο τον εκσυγχρονισμό της. Επιπλέον, πραγματοποίησε επισκευές στη βιβλιοθήκη του σχολείου. Το σχολείο εξοπλίσθηκε επίσης με αθλητικό υλικό και ένα projector για προβολές.

1ο Ειδικό Δημοτικό Αμαρουσίου

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Αμαρουσίου φιλοξενεί παιδάκια 5 – 14 ετών, με νοητική υστέρηση, αυτισμό και κινητικά προβλήματα. Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν στην διαμόρφωση της κουζίνας και του ιατρείου ειδικών προδιαγραφών για τους μαθητές, έτσι ώστε η εκπαίδευσή τους εκεί να βοηθήσει την καθημερινότητά τους και στο σπίτι. Η πρωτοβουλία ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση πλακών ασφαλείας στα δάπεδα του εξωτερικού χώρου και ειδικού δαπέδου στην αίθουσα μουσικής. Επιπλέον, εξόπλισε το σχολείο με γραφική ύλη.

• Τριτοβάθμια

Με αυτή την δράση, η Grivalia στοχεύει στην διατήρηση της επιλογής Ελληνικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων από τους φοιτητές και μελλοντικούς εργαζομένους της χώρας και την δημιουργία ευκαιριών για εκείνους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της φοίτησης.

Σε συνεργασία με εγχώρια Πανεπιστημιακά Ιδρύματα προχώρησε στην χορήγηση 4 υποτροφιών σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Η επιλογή των φοιτητών βασίστηκε σε εισοδηματικά κριτήρια, στις επιδόσεις τους και στον τόπο καταγωγής τους, καθώς προτεραιότητα δόθηκε σε φοιτητές που έρχονταν από την επαρχία.

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Η Grivalia, τα τελευταία 6 χρόνια συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς συμβάλλοντας στην οικονομική ενίσχυση φοιτητών με σκοπό την υποστήριξη των δυνατοτήτων τους. Οι υποτροφίες του 2015 αφορούσαν την πλήρη κάλυψη των διδάκτρων ενός μεταπτυχιακού φοιτητή και την παροχή δύο υποτροφιών προπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Η Grivalia για το έτος 2015 συνεργάσθηκε για πρώτη φορά με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μαζί θέσπισαν την “Υποτροφία Grivalia Properties” η οποία δόθηκε σε δύο νεοεισαχθέντες φοιτητές της σχολής Πολιτικών Μηχανικών.

Κοινωνία:

Στον συγκεκριμένο άξονα η GRIVALIA στοχεύει στην οικονομική ενίσχυση αδύναμων κοινωνικών ομάδων μέσα από συνεργασίες με Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς που επιτελούν ουσιαστικό έργο, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Η Grivalia Properties για έκτη συνεχή χρονιά, συνεχίζει να συνδράμει στο έργο της ανθρωπιστικής οργάνωσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

PRAKSIS

Για το έτος 2015, η Εταιρεία ξεκίνησε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό PRAKSIS και μαζί δημιουργήσανε ένα πρόγραμμα για την «υιοθέτηση» άνω των 50 ευάλωτων οικογενειών με ανήλικα παιδία καθώς και άνω των 30 μοναχικών ηλικιωμένων ατόμων για χρονικό διάστημα τριών μηνών. Το πρόγραμμα περιελάμβανε την κάλυψη αναγκών σίτισης, φαρμακευτικής αγωγής, εμβολιασμού, επιδότησης ενοικίου και ΔΕΚΟ, ενώ για τους ηλικιωμένους την κάλυψη της αγοράς των φαρμάκων τους και χορήγηση ΟTE alert. Στόχος της Grivalia μέσω της συνεργασίας με την PRAKSIS, είναι η συμβολή στην επίτευξη μιας αξιοπρεπούς καθημερινότητας για τους συνάνθρωπούς μας.

Επιπλέον, η Εταιρεία πραγματοποίησε σε συνεργασία με τους εργαζομένους της τρεις (3) δεκαπενθήμερες εθελοντικές δράσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων, κατά τη διάρκεια των οποίων συγκεντρώθηκαν φάρμακα και προσφέρθηκαν δώρα για τους ηλικιωμένους και τα παιδάκια των οικογενειών τους οποίους η Grivalia στήριξε μέσα από τη δράση με την PRAKSIS.