• Τα καθαρά κέρδη της Grivalia για την χρήση του έτους 2017 ανέρχονται στα €63 εκ. έναντι καθαρών κερδών €26 εκ. της περσινής χρήσης. Η αξία του χαρτοφυλακίου της ανέρχεται στα €954 εκ, αυξημένο κατά €104 εκ. συγκριτικά με τη χρήση του 2016.
 • Κατά την διάρκεια του 2017, η Εταιρεία αποκτά: εμβληματικό ακίνητο στο κέντρο του Πειραιά, αυτοτελές εμπορικό κατάστημα στη Νέα Ερυθραία Αττικής, δύο αυτοτελή εμπορικά ακίνητα στην Αθήνα και τη Γλυφάδα Αττικής, ακίνητο προβολής επί της Λεωφόρου Συγγρού 340, στην Καλλιθέα Αττικής, χαρτοφυλάκιο δεκαέξι ακινήτων – supermarket & οικοπέδου σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και οριζόντιες ιδιοκτησίες – καταστήματα επί της Λ. Κηφισίας 49 στο Μαρούσι.
 • Ολοκλήρωση απόκτησης του ακινήτου «Όλυμπος Νάουσα» στην Θεσσαλονίκη.
 • Η Grivalia προχωράει στην έκδοση δύο Ομολογιακών Δανείων συνολικού ποσού €60 εκ. και Ομολογιακού Δανείου έως €20 εκ. από την κοινή εταιρεία Piraeus Port Plaza 1.
 • Σημαντική είναι η δραστηριότητα της Grivalia Hospitality, η οποία κατά την διάρκεια του έτους ολοκλήρωσε επιτυχώς δυο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους €118 εκ. με παράλληλη είσοδο στρατηγικού επενδυτή, συμφώνησε την απόκτηση του 80% της εταιρίας Ναυσικά Α.Ε., μισθώτριας των Αστεριών στην Γλυφάδα, πλειοδότησε σε Διαγωνισμό για το ακίνητο «Όλυμπος Νάουσα» στην Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε την συναλλαγή που αφορούσε στην πρώτη επένδυση της Εταιρείας στο «Pearl Island Project» στον Παναμά.
 • Η Grivalia Properties είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που λαμβάνει βραβεία στο πλαίσιο του θεσμού EPRA BPR και SBPR Awards . Συγκεκριμένα, απέσπασε τέσσερεις σημαντικές διακρίσεις στην ετήσια βράβευση εταιρειών του 2017 από το European Public Real Estate Association, ως αναγνώριση της συνέπειας και διαφάνειας δύο ετήσιων εκθέσεων απολογισμού που εξέδωσε το τρέχον έτος.
 • Το κτίριο της Εταιρείας επί της Λ. Βας. Σοφίας 68 στην Αθήνα, πιστοποιείται με BREEAM με επίδοση Excellent και το συγκρότημα κτιρίων Green Plaza στο Μαρούσι με LEED σε επίπεδο Χρυσό.
 • Το IFC επενδύει στην GRIVALIA για τη βελτίωση των επιχειρηματικών υποδομών και την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης στην Ελλάδα.

 • Τα καθαρά κέρδη της Grivalia  για την χρήση του έτους 2016 ανέρχονται στα €26 εκ. έναντι καθαρών κερδών €62 εκ. της περσινής χρήσης. Η αξία του χαρτοφυλακίου της ανέρχεται στα €850 εκ, αυξημένο κατά €24 εκ. συγκριτικά με τη χρήση του 2015.
 • Το IFC επενδύει στη Grivalia με σκοπό την βελτίωση των επιχειρηματικών υποδομών στην Ελλάδα.
 • Κατά την διάρκεια του έτους, η Εταιρεία αποκτά: τρία εμπορικά ακίνητα – καταστήματα σε Αθήνα και Χαλκιδική, το Arcania Business Center επί της Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, το 50% των μετοχών της Piraeus Port Plaza 1 A.E., οριζόντια ιδιοκτησία στο Kronos Business Center στο Μαρούσι λόγω λήξης χρηματοδοτικής μίσθωσης και σύγχρονο, πολυτελές κτίριο γραφείων επί της Β. Σοφίας 68 μετά από επιτυχή πλειοδοσία σε δημόσιο πλειστηριασμό.
 • Η Εταιρεία επιτυγχάνει χρυσή πιστοποίηση LEED, για το κτίριο γραφείων της στην Λεωφόρο Κηφισίας 69.

 • Τα καθαρά κέρδη της Grivalia  για την χρήση του έτους 2015 ανέρχονται στα €62 εκ. έναντι καθαρών κερδών €50 εκ. της περσινής χρήσης. Η αξία του χαρτοφυλακίου της ανέρχεται στα €826εκ, αυξημένο κατά  €96εκ. συγκριτικά με τη χρήση του 2014.
 • Τον Φεβρουάριο η Εταιρεία ανακοινώνει την συμφωνία για την απόκτηση και ταυτόχρονη εκμίσθωση χαρτοφυλακίου εννέα (9) καταστημάτων της πρόσφατα εξαγορασθείσας από τον Όμιλο Σκλαβενίτη, ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε. Η συμφωνία ολοκληρώνεται τον Αύγουστο με συνολικό τίμημα απόκτησης €60 εκ. Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από δύο ακίνητα στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και από ένα στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Πάτρα, στην Λάρισα, στον Βόλο και στην Ξάνθη.
 • Στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Grivalia προστίθενται δύο (2) επιπλέον ακίνητα στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Μάνδρα Αττικής. Πρόκειται για δύο (2) καταστήματα Praktiker που αποκτήθηκαν με την μέθοδο της αγοράς και επαναμίσθωσης τον Μάρτιο και τον Μάιο αντίστοιχα. Το συνολικό τίμημα απόκτησης των δύο ακινήτων ανέρχεται στα 15 εκ., πόσο που αντλήθηκε από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του προηγούμενου έτους.
 • Πραγματοποιείται η σύσταση δύο θυγατρικών εταιρειών με έδρα το Λουξεμβούργο με την επωνυμία «Grivalia Hospitality S.A.» και «Grivalia New Europe S.A.». Η μεν Grivalia Hospitality S.A έχει ως σκοπό την απόκτηση, ανάπτυξη και διαχείριση ξενοδοχειακών και τουριστικών ακινήτων κυρίως στην Ελλάδα, η δε «Grivalia New Europe S.A.» την απόκτηση και εκμετάλλευση εμπορικών ακινήτων στις χώρες στις οποίες ήδη δραστηριοποιείται η Εταιρεία.
 • Η στροφή στην οικολογική προσέγγιση της δραστηριότητας της Εταιρείας, σηματοδοτείται με την έναρξη των εργασιών με στόχο την αισθητική ανακατασκευή και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος Green Plaza στο Μαρούσι.
 • Ως απόρροια ενεργειών που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου, ολοκληρώνεται η πιστοποίηση δύο ακινήτων του χαρτοφυλακίου της Εταιρείας στο Μαρούσι και στον Ταύρο. Το κτιριακό συγκρότημα στον Ταύρο αποτελεί το πρώτο κτίριο γραφείων στην Ελλάδα με πιστοποίηση LEED PLATINUM, ενώ το κτίριο γραφείων στο Μαρούσι λαμβάνει την επίσης σημαντική πιστοποίηση LEED GOLD.
 • Στα πλαίσια του πλάνου ΕΚΕ η Εταιρεία υλοποίησε το πρόγραμμα της, το οποίο ήταν προσανατολισμένο σε δράσεις που αφορούσαν την κοινωνία και την εκπαίδευση.

 • Τα καθαρά κέρδη της Grivalia  για την χρήση του οικονομικού έτους 2014 ανέρχονται στα €50  εκ. με αξία χαρτοφυλακίου ύψους €729,301εκ, αυξημένου κατά  €4,872εκ. συγκριτικά με το οικονομικό έτος 2013.
 • Η Εταιρεία ολοκληρώνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Cloud, διαδικασία η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.
 • Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 193εκ, που αποφασίστηκε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων  τον Νοέμβριο του 2013 ολοκληρώνεται  με επιτυχία τον Φεβρουάριο του 2014, προσφέροντας στην Εταιρεία επιπλέον ρευστότητα για την απόκτηση νέων επενδυτικών ευκαιριών.
 • Τον Μάρτιο η Grivalia ολοκληρώνει την αγορά δύο (2) ακινήτων με αποθηκευτική χρήση στην παραδοσιακή βιομηχανική ζώνη του Ασπροπύργου Αττικής με συνολικό τίμημα απόκτησης €14.2εκ.  Όσον αφορά το τρίτο ακίνητο  με αποθηκευτική χρήση στην ίδια περιοχή που εξέταζε,  δεν προέβη στην απόκτηση του ως αποτέλεσμα της μη εξεύρεσης αμοιβαίας ικανοποιητικής συμφωνίας με τον πωλητή σε τεχνικά θέματα.
 • Η απόκτηση των 14 ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ  με την μέθοδο sale & leaseback ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2014.
 • Τον Οκτώβριο μετονομάζεται σε Grivalia Properties A.E.E.A.Π. με  σύμβολο διαπραγμάτευσης των μετοχών της «ΓΡΙΒ» και σε λατινική μορφή σε «GRIV».
 • Το 2014, η Grivalia αποφασίζει να υλοποιήσει σειρά έργων  που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων της και την περιβαλλοντική πιστοποίηση τους από διεθνείς οργανισμούς.

Παρά το γεγονός ότι η Ελληνική οικονομία διανύει μια ακόμη χρονιά βαθιάς ύφεσης, το 2013 επιβεβαιώνει σε πολλαπλά επίπεδα τόσο την στρατηγική που ακολούθησε η Εταιρεία τα τελευταία έτη, όσο τους ανθρώπους της και την ποιότητα του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου.
Πιο συγκεκριμένα:

 • Η Εταιρεία διατηρεί για μια ακόμη χρονιά την υψηλή λειτουργική της κερδοφορία και την ηγετική της θέση στην κορυφή του κλάδου
 • Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της τον Νοέμβριο, λαμβάνει απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της μέχρι του ποσού των €193εκ., η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου του 2014. Η εν λόγω αύξηση, θα προσφέρει στην Εταιρεία επιπλέον ρευστότητα, η οποία σε συνδυασμό με την δυνατότητα εξασφάλισης χρηματοδότησης της από εγχώρια και διεθνή τραπεζικά ιδρύματα θα προσφέρει μοναδικό πλεονέκτημα στην απόκτηση νέων επενδυτικών ευκαιριών
 • Η Fairfax Financial Holdings προβαίνει σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση απόκτησης μετοχών της Εταιρείας, με προσφερόμενο αντάλλαγμα τα €6,86 ανά μετοχή. Στην υποχρεωτική δημόσια πρόταση ανταποκρίνονται θετικά οι μέτοχοι της Εταιρείας διαθέτοντας στην Fairfax 156.988 μετοχές. Με την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, το ποσοστό συμμετοχής της Fairfax Financial Holdings στην Eurobank Properties θα ανέρχεται στο 41,65%, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη της στην πορεία και τους ανθρώπους της Εταιρείας.
 • Τον Οκτώβριο η Εταιρεία ανακηρύσσετε ο επιλεγέντας επενδυτής για την απόκτηση χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου τα οποία θα εκμισθωθούν στο Ελληνικό Δημόσιο για 20 έτη. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων στο Μαρούσι, το Υπ. Υγείας επί της Λ. Κηφισίας επίσης στο Μαρούσι, το Υπ. Δικαιοσύνης επί της Λ. Μεσογείων, κ.α. Το οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβληθεί από την Εταιρεία με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα ανέρχεται σε €145,81εκ. με ετήσια έσοδα από μισθώματα που θα υπερβαίνουν τα €14εκ.
 • Η δυνατότητα της Εταιρείας για εξασφάλιση χρηματοδότησης από διεθνή τραπεζικά ιδρύματα, επιβεβαιώνεται τον Δεκέμβριο όταν η Εταιρεία συμφωνεί τους βασικούς όρους ομολογιακού δανείου με την HSBC Λονδίνου, ύψους €60εκ., με σκοπό την χρηματοδότηση μέρους της επένδυσης του χαρτοφυλακίου των 14 ακινήτων από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.
 • Τον Δεκέμβριο η Εταιρεία αποκτά το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας Cloud Hellas Κτηματική Α.Ε. έναντι τιμήματος €1. Η Εταιρεία θα προχωρήσει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Cloud, μέσω της οποίας θα εισφέρει συνολικό ποσό €50εκ. Η εξαγορασθείσα Εταιρεία διαθέτει χαρτοφυλάκιο τεσσάρων κεντρικών καταστημάτων σε Αθήνα (Ταύρος, Ελληνικό, Αιγάλεω) και Θεσσαλονίκη (Πυλαία), μισθωμένα κυρίως στην Praktiker και δευτερευόντως στις Carrefour Μαρινόπουλος και McDonalds, με ετήσιο τρέχον μίσθωμα ύψους €6,45εκ.
 • Η Εταιρεία προχωρά τον Δεκέμβριο στην υπογραφή συμφωνητικού για την απόκτηση χαρτοφυλακίου αποθηκών υψηλών προδιαγραφών στην περιοχή του Ασπροπύργου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης του σχετικού οικονομικού, φορολογικού, νομικού και τεχνικού ελέγχου στα υποκείμενα της συναλλαγής. Τα τρία ακίνητα έχουν συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια 37.800τ.μ. περίπου και το συνολικό τίμημα θα ανέλθει σε €17εκ. με διψήφια αναμενόμενη απόδοση εισόδου
 • Με το κλείσιμο του έτους, ολοκληρώνεται η πώληση ισόγειου καταστήματος με υπόγειο, ιδιοκτησίας της Εταιρείας στο Κίεβο της Ουκρανίας. Το τίμημα ανέρχεται σε €3,3εκ. και από την συναλλαγή η Εταιρεία πραγματοποιεί κέρδος ύψους €280.000 περίπου.

Το 2012 είναι άλλη μια χρονιά βαθιάς ύφεσης της οικονομίας για το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Κατά την διάρκεια του έτους, η Εταιρεία παρακολουθεί στενά τις αγορές ενδιαφέροντος, επιλέγει ωστόσο να μην συμβιβάσει την στρατηγική της και κατά συνέπεια δεν προχωράει σε νέα επένδυση. Παρ’ όλα αυτά, το χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας αποδεικνύεται εξαιρετικά ανθεκτικό στην οικονομική συγκυρία και του 2012, με αποτέλεσμα την διατήρηση της υψηλής λειτουργικής κερδοφορίας της Εταιρείας και την παραμονή της στην κορυφή του κλάδου.

Τον Αύγουστο, η Fairfax Financial Holdings Limited, αποκτά το 14,78% των μετοχών της Εταιρείας, πωλητής του οποίου ήταν η Lamda Development Α.Ε., ανεβάζοντας έτσι το ποσοστό της συμμετοχής της στο 19,1%. Στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Επενδυτική Επιτροπή της Εταιρείας εντάσσεται ο κ. Wade Burton, αντιπρόεδρος της Hamblin Watsa, θυγατρικής της Fairfax, την οποία και εκπροσωπεί.

Το 2011 είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατά γενική ομολογία χρονιά τόσο για τον κλάδο των εμπορικών ακινήτων όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος μας, όσο και για το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Παρ’ όλα αυτά, ο Όμιλος καταφέρνει να βελτιώσει την λειτουργική του κερδοφορία και να εδραιωθεί στην κορυφή του Ελληνικού Real Estate.

Η Εταιρεία διατηρώντας υψηλά τις επενδυτικές της προδιαγραφές, πραγματοποιεί επιλεκτικά μια μικρή επένδυση τον Μάιο του 2011. Συγκεκριμένα, προχωράει στην εξαγορά τμήματος ακινήτων στην πλατεία Συντάγματος – επί της οδού Όθωνος – έναντι τιμήματος €6.573εκ.

Πρόκειται για γραφειακούς χώρους συνολικού εμβαδού 1.314τ.μ., την αξία των οποίων εκτιμά το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών σε €6.748εκ.

Κατά την διάρκεια του 2010, η Εταιρεία προχωράει σε πώληση τριών ακινήτων επένδυσης με αποτέλεσμα να εμφανίζει κέρδη €570χιλ. στα αποτελέσματα της περιόδου. Οι προαναφερόμενες πωλήσεις έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια εσόδου από ενοίκια, ποσού €410χιλ. στην χρήση 2010. Την 30 Απριλίου 2010, η Εταιρεία προχωράει στην εξαγορά τμήματος ακινήτου που βρίσκεται επί της οδού Παπαδιαμαντοπούλου 7 στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, η Εταιρεία αποκτά ισόγειο πλέον χώρων βοηθητικής χρήσης συνολικής επιφάνειας 385τ.μ. και 36 θέσεις στάθμευσης σε τρία υπόγεια επίπεδα. Το τίμημα της αγοράς ανέρχεται σε €1.214χιλ. Σύμφωνα με εκτίμηση που διενεργεί το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, η αξία του ακινήτου ανέρχεται σε €1.300χιλ. Με αυτή την αγορά, έρχεται στην ιδιοκτησία της Εταιρείας το σύνολο του ακινήτου.

Τον Ιούλιο του 2009, η Εταιρεία αλλάζει έδρα και γραφεία και εγκαθίσταται σε χώρους ιδιόκτητου κτιρίου επί της Λ. Κηφισίας 117 στον Παράδεισο Αμαρουσίου, στο κτιριακό συγκρότημα Πλάζα.

Κατά την διάρκεια του έτους, η Εταιρεία προχωράει στην εξαγορά τεσσάρων ακινήτων καθώς επίσης και στην εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας «Ταύρος Πρότυπη Ανάπτυξη». Επιπλέον, η Εταιρεία προβαίνει στην πώληση τριών ακινήτων. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει τώρα πενήντα οκτώ ακίνητα αξίας €670.479χιλ., όπως αυτά εκτιμώνται από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.

Αναδιοργάνωση της Εταιρείας μέσω οργανικής ενσωμάτωσης σημαντικού αριθμού δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την ανάλυση και υλοποίηση των επενδύσεών της καθώς και με τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας της. Ταυτόχρονα, η Εταιρεία προχωράει και σε αλλαγή των ανώτατων διοικητικών στελεχών της.

Εξαγορά οκτώ ακινήτων. Η εμπορική αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας το οποίο περιλαμβάνει πλέον πενήντα-έξι ακίνητα, εκτιμάται από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών σε €586.218 χιλ.

Ολοκλήρωση επιτυχημένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με άντληση κεφαλαίων ύψους €329,4εκ.

Εξαγορά δεκατριών εμπορικών ακινήτων. Η εμπορική αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Εταιρείας το οποίο περιλαμβάνει πλέον σαράντα οκτώ ακίνητα, εκτιμάται από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών σε €491.775 χιλ.

Ολοκλήρωση επιτυχημένης συνδυασμένης προσφοράς για την εισαγωγή των μετοχών της Εταιρείας στην Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών με ταυτόχρονη άντληση κεφαλαίων ύψους €85,96εκ, ενώ στις 12 Απριλίου ξεκινά η διαπραγμάτευση του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας.

Εξαγορά οκτώ εμπορικών ακινήτων. Η εμπορική αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Εταιρείας το οποίο περιλαμβάνει πλέον τριάντα πέντε ακίνητα, εκτιμάται από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών σε €341.290 χιλ.

Συγχώνευση με απορρόφηση της 100% θυγατρικής εταιρείας ΕΛΔΕΠΑ Α.Ε., πώληση όλων των συμμετοχών σε συνδεδεμένες εταιρείες και αποπληρωμή του συνόλου του τραπεζικού δανεισμού ύψους €111 εκατ.

Παροχή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άδειας συστάσεως και λειτουργίας της Εταιρείας ως Α.Ε.Ε.Α.Π.

Εξαγορά δύο εμπορικών ακινήτων. Η εμπορική αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Εταιρείας το οποίο περιλαμβάνει πλέον είκοσι επτά ακίνητα, εκτιμάται από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών σε €271.323 χιλ.

Η Εταιρεία ιδρύεται το 1952 την επωνυμία Εμπόριον, Βιομηχανία, Οικοδομές (Ε.Β.Ο.) Α.Ε. Το 1985 εξαγοράζεται από την Τράπεζα Κρήτης και δημιουργεί χαρτοφυλάκιο 14 ακινήτων.

Η Τράπεζα Κρήτης συγχωνεύεται με την Τράπεζα E.F.G. Eurobank A.E. το 1999. Το 2000 αλλάζει η εταιρική επωνυμία της Εταιρείας σε EFG Eurobank Properties A.E. Διαχείρισης Ακινήτων και αποκτά διευρυμένο αντικείμενο δραστηριοτήτων που περιλάβει την παροχή υπηρεσιών σχετιζόμενων με ακίνητα προς τρίτους.

Τον Ιούνιο του ίδιου έτους η REIB Europe και η Lamda Development A.E., εξαγοράζουν το 20% και 29,9% των μετοχών της EFG Eurobank Properties A.E. αντίστοιχα.

Το 2004 υποβάλλεται αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την μετατροπή της Εταιρείας σε Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (Α.Ε.Ε.Α.Π) και μεταβίβαση του κλάδου μεσιτείας και εκτιμήσεων ακινήτων στην Eurobank Υπηρεσίες Ακινήτων Α.Ε. Η εμπορική αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Εταιρείας το οποίο περιλαμβάνει είκοσι πέντε ακίνητα, εκτιμάται από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών σε €204.561 χιλ