Ο κος. Κατσιμπρής είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών (Β.Sc.) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε, Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση των Επιχειρήσεων (Μ.B.A) από το Hartford University, ΗΠΑ, και τα Μεταπτυχιακά ΜΑ και Ph.D. στα Οικονομικά, από το State University of Connecticut, ΗΠΑ.

Είναι ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ έχει διατελέσει Καθηγητής κα Πρόεδρος του ιδίου Τμήματος του Πανεπιστημίου. Επίσης, έχει διατελέσει, Λέκτορας στο State University of Connecticut, επισκέπτης επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Clark University στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Επιστημών του University of Bridgeport στις ΗΠΑ. Τέλος, διετέλεσε Καθηγητής στον Τομέα της Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανε-πιστήμιου Θεσσαλονίκης και την περίοδο 1998-99 διετέλεσε Διευθυντής του Τομέα.

Έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο: Χρήμα & Τράπεζες, Μακροοικονομική Θεωρία και Πολιτική, Οικονομική Ανάλυση και Χρηματοοικονομική Διοικητική.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: ο πληθωρισμός, οι οικονομικές διακυμάνσεις, η ζήτηση χρήματος & η κεφαλαιακή διάρθρωση των επιχειρήσεων.

Έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο με τίτλο Μακροοικονομική Θεωρία και Πολιτική και η έρευνά του έχει δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή περιοδικά, όπως: European Economic Review, Journal of Money Credit and Banking, Journal of Banking and Finance, Federal Reserve Bank of Boston Conference Series, Journal of Macroeconomics, The Quarterly Review of Economics and Business, The Quarterly Review of Economics and Finance, International Review of Economics and Finance, Journal of Multinational Financial Management, κ.α.