Η GRIVALIA συνεχίζει τη δέσμευσή της για βελτίωση της επίδοσης βιωσιμότητας συμμετέχοντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην αξιολόγηση ακινήτων του GRESB 2018.

Η GRIVALIA σημείωσε για άλλη μια φορά αξιοσημείωτη βελτίωση στις επιδόσεις της συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, συγκεντρώνοντας συνολική βαθμολογία 72%, υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο GRESB (68%) και τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση στην ομάδα ομότιμων εταιρειών της.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και ανάλυση των αποτελεσμάτων GRIVALIA GRESB 2018, δείτε εδώ.

Σχετικά με το GRESB

Το GRESB είναι το παγκόσμιο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και διακυβερνητικό (ESG) σημείο αναφοράς για τα ακίνητα. Σε συνεργασία με τον κλάδο, το GRESB ορίζει το πρότυπο για την απόδοση βιωσιμότητας σε εταιρείας real estate, παρέχοντας τυποποιημένα και επικυρωμένα δεδομένα ESG σε περισσότερους από 70 θεσμικούς επενδυτές – που αντιπροσωπεύουν πάνω από 18 τρισεκατομμύρια δολάρια σε θεσμικό κεφάλαιο. Το 2018, στο GRESB Real Estate Assessment συμμετείχαν 903 ακίνητα εταιρείες και κεφάλαια, η αξιολόγηση υποδομής κάλυψε 75 κεφάλαια και 280 περιουσιακά στοιχεία και 25 χαρτοφυλάκια ολοκλήρωσαν την αξιολόγηση του χρέους.

Κάθε χρόνο, το GRESB αξιολογεί και συγκρίνει σε παγκόσμιο επίπεδο τις επιδόσεις των εταιρειών real estate σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG) και παρακολουθεί την πρόοδο του τομέα προς την επίτευξη παγκόσμιων στόχων βιωσιμότητας. Οι εκτιμήσεις του GRESB καθοδηγούνται από το τι θεωρούν οι επενδυτές και ο κλάδος ως σημαντικά ζητήματα στην απόδοση βιωσιμότητας των επενδύσεων σε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία και ευθυγραμμίζονται με τα διεθνή πλαίσια αναφοράς όπως τα GRI και PRI.