Για δεύτερη συνεχή χρονιά η GRIVALIA συμμετείχε στην έρευνα του Global Real Estate Sustainability Benchmark (“GRESB”), σημειώνοντας εξαιρετική βελτίωση στην επίδοσή της σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και λαμβάνοντας για πρώτη φορά κατάταξη στην κατηγορία “Green Star”.

Κατά την αξιολόγησή της, η GRIVALIA έλαβε συνολικά 83,5 βαθμούς από 52,2 βαθμούς το 2015 βελτιώνοντας τη συνολική της βαθμολογία από 38% σε 61%, με το μέσο όρο του GRESB να ανέρχεται σε 63%.

Ειδικότερα, ανά κατηγορία, η Grivalia βελτίωσε την βαθμολογία της στην κατηγορία Implementation & Measurement από 34% σε 57% (μέσος όρος GRESB 60%) και στην κατηγορία Management & Policy από 48% σε 71% (μέσος όρος GRESB 72%). Το GRESB ξεκίνησε το 2009 μετά από πρωτοβουλία και συνεργασία μεταξύ μεγάλων επενδυτικών  εταιριών και ακαδημαϊκών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Berkley και το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, και πλέον αποτελεί μία διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα αξιολόγησης και κατάταξης εταιριών και χαρτοφυλακίων ακινήτων στους τομείς της περιβαλλοντικής διαχείρισης, της κοινωνικής ευθύνης και της εταιρικής διακυβέρνησης.

Tα αποτελέσματα της έρευνας του GRESB για το 2016 βασίστηκαν σε δεδομένα βιωσιμότητας που συγκεντρώθηκαν από 850 εταιρείες ακινήτων και επενδυτικά ταμεία, παρέχοντας συγκεντρωτικές πληροφορίες για 77.000 ακίνητα σε όλο τον κόσμο.